2023 Yılı İçin Dünyada Fintech Trendleri

2023 Yılı İçin Dünyada Fintech Trendleri

11-01-2023
260

Bir yılı daha geride bıraktık ve yeni bir yıla yüksek bir enerjiyle giriş yaptık. Fintech dünyası o kadar hızlı gelişiyor ki, bu yılın sonuna kadar yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve hayatımızı değiştirecek olması kaçınılmaz ve bu da hepimizi çok heyecanlandırıyor. Fintech sektörü için 2023 yılı en az 2022 kadar dolu dolu bir yıl olacak. Elbette gelişmekte olan birçok fintech trendi var fakat biz bu yazımızda tüm dünyada 2023 yılı içerisinde en fazla gelişmenin beklendiği 3 trendden bahsedeceğiz.

Gömülü Finans

Gömülü finans marketi 2020'den beri hızla büyüyor. COVID, e-ticareti, finansal dijitalleşmeyi ve tüketicilerin değişen beklentilerini hızlandıran çok önemli bir katalizör oldu. Buna ek olarak, finansal hizmetlerde tüketicilerin güvenini kazanma söz konusu olduğunda, fintech şirketleri geleneksel bankaları yakalıyor ve bazı durumlarda geride bırakıyor. Tüm bu değişiklikler bir araya geldiğinde gömülü finans için muazzam bir ortam oluştu.

İlginizi Çekebilir: Gömülü Finans Nedir

2023'te gömülü finansın gelişmekte olan pazarlarda daha yaygın bir şekilde benimsendiğini göreceğiz. Kapsayıcı fintech girişimleri tarafından yönetilen gömülü finans, daha önce geleneksel finans sektöründe önem verilmeyen tüketicileri de kendisine çekiyor. Gelişmekte olan pazarlar, daha düşük maliyetler ve daha geniş bir müşteri tabanı ile daha az kısıtlayıcı bir ortam sunarak yeniliği daha fazla teşvik eden bir trend olacak.

Tuğlasız Bankalar

Tuğlasız bir bankacılık sistemi mümkün mü? Bu sorunun yanıtı her geçen gün daha da netleşiyor. Evet, mümkün. Daha önce erişilemeyen veya basitçe var olmayan müşteriler için yeni ve benzersiz finansal ürünler ve hizmetler oluşturma becerisi sayesinde dijital bankalar çok büyük kitlelere ulaşabilmekte. Sektör, bankacılığın tamamiyle dijitalleşmesi için gereken adımları sağlam bir şekilde atıyor. 2023 yılında tüm dünyada bankaların odak noktası, ürün ve hizmetleri gerçek zamanlı olarak ve bu dijitalleştirme yoluyla tüm akıllı cihazlara sunmak olacak.

İlginizi Çekebilir: Görünmez Bankacılık Nedir

Bankacılığı sosyal medya mesajlaşma uygulamalarına ve hatta Nesnelerin İnterneti'ne (IoT) dahil etme konseptinin çok kanallı bir yaklaşım önerdiğini de gördük. Yalnızca mobil değil, bir dizi kanalda gömülü bankacılık, müşterilerinin tüm etkileşimlerinde var olmak isteyen büyük bankalar için 2023 yılında önemli bir hedef olacaktır.

Kripto

2023’ün, tüm dünyada artan inceleme ve gözetimiyle kripto alanı için bir olgunlaşma yılı olacağı düşünülmektedir. Aynı zamanda bu ekosistemdeki birçok kötü aktörün ayrıldığını (kovulduğunu) da görebiliriz. 2022'de birden fazla işletmenin çöküşü, kripto piyasasının daha yakından incelenmesine ve iyileştirilmesine yol açacaktır. FTX borsasının çöküşü ve genel olarak ayı piyasasının olması, tüketici güvenini yeniden kazanmak için kripto para ile entegre çalışan fintechlerin daha sıkı çalışması gerekeceği anlamına geliyor. Bu durumun, kripto-fintech şirketlerinin şeffaflık ve tüketici korumasına odaklanmasına ve piyasada olumlu bir olgunlaşmaya yol açmasına neden olacağı düşünülmektedir.

Açık Bankacılık ve finans dünyasıyla alakalı daha fazla habere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

Benzer Blog Yazıları